Agil udvikling: Hvorfor hopper vi med på den agile bølge?

By Nanna Kirketerp-Møller Nyt fra Springfeed Kommentarer lukket til Agil udvikling: Hvorfor hopper vi med på den agile bølge?

For at forholde sig til valget af agil udvikling må man forstå vilkårene for udviklingen af apps. Her hos Springfeed mener vi, at man skal betragte apps som en organisk og levende størrelse. Når vi påbegynder et udviklingsforløb, ser vi det som en kontinuerlig proces. Et eksempel på dette: når vi arbejder på lanceringen af en app, så anbefaler vi en plan for hvordan appen kan fortsætte sin digitale rejse. Det gør vi fordi  nye styresystemer, nye teknologiske behov, nye trends, nye muligheder og begrænsninger kan gøre sig gældende i morgen.

Med andre ord, hastigheden for digital innovation og evolution går stærkt. Har det ben i dag, kan det have vinger i morgen. Dertil kommer appens koncept i sig selv. En idé er også en levende og dynamisk størrelse. Det er den, fordi ambitioner, behov og ønsker ændrer sig. Alt imens bliver man nødt til at afstemme hvad der skal til, og hvad der kan lade sig gøre. Derfor er det både den indre og den ydre virkelighed for appen, der er omskiftelig og disse to forhold bliver vigtige for appsamarbejdet.

En app skal være klædt på til behovet hos brugerne og den digitale verden. Ikke mindst skal den leve op til de krav, du har til den som skaber. Det er vores fornemste pligt at sikre begge dele i udviklingsprocessen.

Agil udvikling holder bolden i spil

Hos os er agil udvikling ikke en bølge. Det er en præmis i vores miljø, hvor ikke alle scenarier og vilkår er kendt ved opstart. Specifikationer og krav, ønsker og behov til appens funktionalitet, design og koncept, ændrer sig oftest undervejs i en udviklingsproces. Derfor skal vi og samarbejdet være fleksible. For at sikre et effektivt og gunstigt udviklingsforløb og samarbejde, optimerer Springfeed sin projektledelse ved hjælp af en agil og kendt metode kaldet Scrum.

Scrum, som udtryk, hører oprindeligt til i rugbyens verden. Det italesætter en strategi for at holde bolden i spil. Dette sikrer teamet ved at tilpasse sit spil efter skiftende udfordringer og muligheder i deres sprints mod målet. Inden for projektledelse bruges strategien i processer, hvor fremgangsmåden ikke kan kortlægges. Altså hvor rykket mod mål ikke kan planlægges endeligt på forhånd. Det afhænger af vejr og vind, modspil og medspil. Scrum er som projektledelsesværktøj særligt kendt i IT branchen, men rummer mange forskellige fortolkninger. Her hos Springfeed fokuserer vi på følgende elementer i Scrum: den klart definerede rolle- og ansvarsfordeling, samt den løbende afstemning og justering af kundens forventninger og behov. Agil udvikling er altså et spørgsmål om at have en tilpasningsdygtig proces.

Scrum Alliance® er en Scrum Master-certificeret kursusudbyder, som vi her hos Springfeed har benyttet os af til at uddanne vores medarbejdere. De har lavet en video, som vi synes giver et rigtigt fint indblik i, hvordan Scrum kan hjælpe med at forbedre samarbejde, kommunikation mellem forskellige teamroller og sikre et effektivt forløb.

Vi glæder os til at drage på denne udviklingsrejse med jer og se hvor den fører jeres projekt hen.

  • Share: