Tilpasning til mobile platforme: Android vs. iOS

By Nanna Kirketerp-Møller Viden om Apps Kommentarer lukket til Tilpasning til mobile platforme: Android vs. iOS

Tilpasning til mobile platforme: Forskelle mellem Android og iOS

Brugergrænseflader kræver tilpasning til hver platform

Brugere forventer at interaktionen i en app følger den logik, som de er vant til. Derfor er det vigtigt, at vi som udviklere respekterer de standarder, de mobile platforme har sat, når vi udvikler en app. Billedet ovenover viser blot nogle få af de mange forskelle der er i brugergrænsefladen mellem de to førende mobile operativsystemer, Android og iOS.

Til trods for de umiddelbart mange ligheder, er selv den mest basale form for navigation i en app udviklet for iOS versus Android vidt forskellig. Eksempelvis placeres de primære funktioner i en app til iOS nederst på skærmen. I en app til Android placeres de øverst eller i en ”drawer-menu” (en pop-up-menu i siden af skærmbilledet). Ligesom på iOS kan en Android app have en tilbage-knap i den øverste menubar, men det er ikke et krav. På Android er der også en fysisk eller virtuel tilbage-knap. Typografisk bruger Android generelt en større bredde af font-størrelser til at trække fokus til forskellige funktioner i appen end iOS. iOS holder fontstørrelserne på mere eller mindre det samme niveau. Animationer, knapper, switches og mange andre af de dele, der udgør en brugergrænseflade er også meget forskellige.

Cheat Sheet til platformstilpasning

Der er kort sagt rigtigt mange forskelle i hvordan de to systemer fungerer, også under overfladen. Det er vores opgave som appudviklere at sørge for, at oplevelsen i apps møder de forventninger, brugerne har, til de respektive platforme. Der skal altså en særlig indsats til apps, der bliver udviklet for både iOS og Android. Især når vi skal sikre, at de holder en rød tråd på begge platforme.

Hos Springfeed har vi udviklet og bliver ved med at opdatere guiden Cheat Sheet. Den giver et indblik i nogle af de forskelle, der er mellem iOS og Android. Derudover uddybes de generelle retningslinjer til udvikling af brugergrænseflader til mobile platforme. Guiden kan bruges af både udviklere, idéskabere og brugere, der vil have et visuelt overblik over udvikling til mobile platforme. Den indholder desuden grafiske elementer, skrifttyper og hjælp, der kan bruges direkte i udviklingen.

Download Cheat Sheet pdf her: Cheat Sheet

  • Share: