Smart TV byder på fremtidige muligheder for apps

By Nanna Kirketerp-Møller Viden om Apps Kommentarer lukket til Smart TV byder på fremtidige muligheder for apps

Smart TV byder på fremtidige muligheder for apps

Smart TV er ikke et nyt koncept, men har været på markedet i en del år efterhånden – specielt for TV enheder i den dyre ende. Problemet med smart TV har været, og vil fortsat være, at det er et svært fragmenteret marked med mange forskellige platforme. Nogle af de største spillere på markedet og deres fremtidige strategiske valg af platforme er:

LG – WebOS

Sharp/Phillips/Sony/Asus – Android TV

Panasonic – Firefox OS

Samsung – Tizen

Ved siden af dem har vi de såkaldte set-top bokse såsom f.eks. Apple TV, Nvidia Shield, Nexus Player og i den lettere ende Google Chromecast.

Smart TV og apps

Dette er bestemt ikke en ideel situation for udviklere og content providers. Det er meget tidligt at gætte hvad og hvem, der vil dominere markedet i fremtiden.  Derfor er det også svært at forudsige hvilken platform, der bør vælges og udvikles til. Et kvalificeret bud ville dog fra vores side være:

1.  Android TV, fordi de allerede er på markedet og er valgt af en del fabrikanter som fremtidens platform. Det er ganske få ting, der skal til for at tage en eksisterende Android app og understøtte Android TV.

2.  Apple TV, som for nyligt nu også understøtter apps, kan blive en markant spiller på markedet. Det er dog kun nye Apple TV enheder, der understøtter dette. Når det er sagt, buldrer salget fremad, og vi er sikre på det bliver en success.

Her og nu bør der derfor fokuseres på Android TV og Apple TV, hvis man allerede har apps til Android og iOS ude. For en del apps handler det om ganske få ting, der skal til for at fungere på Android TV og Apple TV. Da det er endnu begrænset med appudvalget på Smart TV er nu et godt tidspunkt at komme ud.

Vær selvfølgelig opmærksom på at ikke alle apps er egnede til tv mediet. For en del indhold kræves et solidt design optimeret til tv, ligesom formålet skal tænkes grundigt igennem.

Så overvej tv som medie næste gang der skal lægges en strategi for jeres apps!

  • Share: